edilim logoEdiLIM

Descarregar i instal·lar el programa

Complimentar els paràmetres generals

Crear exercicis virtuals amb EdiLIM

Model de llibre

Altres tutorials

Edilim és un software per a crear materials educatius, especialment exercicis aplicables a la docència i accessibles en forma web.

Pots descarregar-lo a http://www.educalim.com/cdescargas.htm

Un cop descarregat, crea una carpeta i descomprimeix el contingut descarregat dintre d'ella. Han de sortir els elements següents:
edilim.exeedilim.exe es el que arrenca el programa
lim.swflim.swf és una pel·lícula necessaria per a que l'EDiLIM funcioni.
edilim.htmedilim.htm és la pàgina d'ajuda del programa. No és imprescindible però és útil per a consultar qualsevol dubte.
imaxesimaxes és la carpeta que conté els gràfucs de la pàgina d'ajuda. No és necessària per a que funcioni EdiLIM, però sí per al funcionament de l'ajuda.

Fes clic a edilim.exe per iniciar el programa. Després clica a nou per crear un nou llibre d'exercicis. Si ja tens un llibre creat, pots clicar obrir per a modificar-lo.

nou 1

Un cop dintre del programa es poden distingir dues zones ben delimitades: el magatzem de recursos on apareixeran les imatges, sons, text i vídeos que haguem guardat per utilitzar-los en el programa (per això cal crear prèviament una carpeta on ho guardarem) i la zona de treball. Dintre de la zona de treball podem introduir logotips i fons de pantalla que apareguin en el nostre llibre, colors per al text i la pantalla, escriure el títol i el subtítol, autor, etc. També es poden afegir sons i text que actuïn com a feedback quan l'alumne realitzi els exercicis.

nou2

Atenció: EdiLim només permet treballar amb arxius de text d'extensió .txt i arxius de so .mp3

Un cop obert el llibre apareix la pantalla de propietats del llibre a la que sempre podem accedir fent clic al botó Propietats. Des d'aquesta pantalla podem configurar l'aspecte general del llibre:

correc

Les imatges, sons i animacions s'arrosseguen des de la zona de Recursos cap al lloc indicat per a ells. Els textos es poden escriure directament a les zones disposades per a tal efecte o bé es pot arrossegar des de Recursos un arxiu prèviament emmagatzemat amb format .txt
 
El magatzem de recursos es troba classificat en quatre categories. Quan cliquem a Imatges s'obre i podem seleccionar un arxiu gràfic. L'arxiu es visualitza a la part inferior. El mateix succeeix amb les animacions, sons o textos. També podem afegir arxius que estan en una altra carpeta del nostre ordinador, esborrar els que no necessitem o editar imatges:

nou4

A la finestra de propietats pots veure si els tamanys dels logotips i imatges són els adequats:

nou5

Si volem transformar la imatge, obrim el peti editor d'imatge d'Edilim fent clic al botó d'eines barrad'eines

nou6

Un cop acabada la configuració inicial del llibre sempre podràs modificar-la tornant a la finestra de Propietats.
Publicar el llibre. Amb la publicació es generen tots els arxius necessaris per a que el llibre es pugui utilitzar independentment del programa que l'ha creat. En aquest cas, es prepara per adoptar el format d'una pàgina web.  
 
Aquest pas el donarem un cop haguem creat els exercicis virtuals.  
 
Primer pitgem el botó Exportar de la barra d'eines. Indiquem el lloc on volem que es guardin els nous arxius que es crearan i que coincideix amb la mateixa carpeta on hem desat les imatges, sons, etc que hem emprat en el llibre.

exportar

Per últim clica Publicar. La primera vegada que publiquis el llibre el programa t'avisarà que la carpeta de recursos no existeix. Pitja el botó OK per indicar que vols crear-la.
 
Per acabar, pitja el botó Vista prèvia per veure l'aspecte que tindrà el teu llibre.
Per començar a crear exercicis has d'afegir una pàgina al llibre pitjant el botó Pàgines de la barra d'eines. Existeixen exercicis amb paraules i frases, amb imatges, amb operacions matemàtiques i pàgines per organitzar el llibre d'exercicis.

tipusexercicis

Cada icona implica un tipus d'exercici diferent. A la part inferior de cada exercici trobarem una barra d'eines que serveix per a reordenar la disposició dels exercicis, afegir-ne un de nou, passar d'un a un altre, eliminar o desar.

botoeines

Cliqueu aquí per veure les instruccions dels exercicis i com queden els resultats.

- Llibres d'exemple

- CATLIM

- LIM

Torna a l'inici

Darrera modificació: dimecres, 27 d’octubre 2010, 15:37