CREAR UN NOU DOCUMENT


Un cop heu entrat a "Documents de Google" veureu la pantalla d'inici o es poden veure tots els elements (tenint en compte que dins de Documents de Google es poden crear documents de diferents tipus, parlarem d'elements per referir-nos al conjunt d'aquests diferents documents).

Pantalla d'inici

La primera vegada que entrarem a Documents de Google només podrem crear elements nous. Un cop tinguem algun element podrem passar a gestionar-los.


Crear un nou element:

Per crear un nou element cal anar a "Crea un nou element". Fem clic en el tipus d'element que vulguem crear.

crear un nou element


Es poden triar entre diferents tipus d'elements:
  • Document: un document de text
  • Presentació: una presentació a base de diapositives
  • Formulari: qüestionaris per poder recollir informació dels altres
  • Full de càlcul
  • Dibuix
  • Col·lecció: una col·lecció és una carpeta, ens permet organitzar tots els elements


Un cop fem clic a sobre de l'element que volem crear ens apareixerà l'editor. L'editor és diferent per a cada tipus d'element, però hi ha unes opcions comunes a tots els elements.
A la part superior dreta, al costat del logotip de Documents de Google apareix un calaix per posar el nom del document, de la presentació...

titolelement

Fem clic a sobre del títol que hi ha ara, en aquest cas "Document sense títol" i ens apareixerà una finestra per posar el nou nom del document.

canvinomdocument

Escrivim el nom i fem clic a "D'acord".
Ara ja podem crear el nostre element (document, presentació, full de càlcul...) com ho fem amb qualsevol altra eina ja que les opcions són les mateixes.


Desar un element:

Quan hem acabat d'elaborar el document, la presentació... ho hem de guardar. Tenim dues opcions. Una és fer clic a la part superior dreta de l'editor al botó "Desa ara".
desaara

Una altra opció és anar a "Fitxer" i fer clic a "Desa ara".
fitxerdesa

De totes maneres, Documents de Google va desant automàticament els canvis que anem fent. Si mai tanquem sense haver desat podem perdre les últimes línies escrites però mai l'element sencer.


Tancar l'element:


Per poder tancar l'element que acabem de crear (o que hem visualitzat o creat) tenim dues opcions, d'una banda podem tancar només l'element i d'una altra banda podem tancar el nostre compte fe Google.

Per assegurar-nos de que tanquem l'element havent guardat els últims canvis podem anar a "Fitxer" i fer clic a "Desa i tanca". D'aquesta manera es tancarà l'element directament.
desaitanca

Tot i això, quan creem un nou element, per defecte se'ns obre en una nova pestanya. Quan l'hem acabat d'editar i el volem tancar només cal que tanquem la pestanya.

Si el que volem és tancar directament el nostre compte Google cal que fem clic a "Surt" al racó superior dret.
surt

Darrera modificació: divendres, 27 de maig 2011, 12:41