PENJAR FITXERS


Com ja hem vist, podem crear els elements que vulguem dins de Document de Google.


Penjar fitxers a través de Documents de Google:

Però tot i això, també podem penjar un fitxer per poder-lo compartir amb d'altres usuaris o per editar-lo des de qualsevol ordinador, amb l'opció després de tornar-lo a baixar amb els canvis que hi haguem fet.

Per poder penjar un fitxer cal anar a la pantalla d'inici de Documents de Google i fer clic al botó "Penja" que es troba justa a sobre de la classificació dels elements.
penja

S'obre un desplegable amb diferents opcions per penjar un fitxer.

penja2


Fitxers: Aquesta opció serveix per pujar un fitxer. Quan fem clic a sobre apareix una finestra per navegar pels documents del nostre ordinador. Així podem anar a buscar el fitxer que volem penjar.

fitxers


Bàsic: Amb aquesta opció podem penjar més d'un fitxer en una sola vegada.
basic

Només cal arrossegar els fitxers que vulguem penjar dins del requadre o fer clic a "Selecciona els fitxers per penjar". Amb aquesta opció es pot triar convertir els fitxers als format de Documents de Google (que ens permetrà poder-los editar). Si no els convertim els podrem visualitzar però no editar, estaríem utilitzant Documents de Google només per emmagatzemar els fitxers per tenir-los accessibles des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet...
També tenim dues opcions més en la part inferior d'aquesta finestra.
"Col·lecció de destinació" ens permet triar a quina col·lecció volem assignar els fitxers que volem penjar i a "Provat" podem decidir si aquest fitxers seran privats o si els volem compartir amb algú altre.
Un cop hem escollit les opcions pertinents només cal fer "Inicia la càrrega" per penjar els fitxers.
Quan estiguin penjats apareixeran al quadre central de la pnatalla d'inici de Documents de Google.


Configuració: Aquí podem triar si volem convertir els fitxers al format de Documents de Google o no. Podem triar si escollir aquesta opció abans de cada càrrega o si ho deixem per defecte.
configuració


Activa la càrrega de carpetes: Aquesta opció només està disponible amb el navegador "Google Chrome". Permet pujar directament una carpeta amb tots els fitxers a dins.

Més informació: Accés directe a l'ajuda de Google.



Penjar arxius a través del compte de correu @educand (Gmail):

Quan ens arriba un correu amb un fitxer adjunt, sempre tenim dues opcions a sota del fitxer: Mostra o Baixa
fitxercorreu


Si fem clic a "Baixa" ens descarreguem el fitxer al nostre ordinador.
Si fem clic a "Mostra" el fitxer s'obrirà amb Documents de Google però sense convertir-lo al format de Documents de Google.

mostradoc

A la part central veiem el fitxer i a la part dreta una previsualització de totes les pàgines. Si volem guardar-nos el fitxer als nostres Documents de Google només cal fer clic a la pestanya que apareix a la part superior dreta que diu "Desa a Documents de Google". Al costat veiem que també tenim l'opció d'editar el document i de compartir-lo.


D'aquesta manera emmagatzemem el fitxer. Si mai el volguéssim editar només caldria fer "Fitxer" i "Edita en línia". D'aquesta manera el podíem modificar al nostre gust.
Darrera modificació: dilluns, 30 de maig 2011, 12:45