EDICIÓ COL·LABORATIVA


Com ja hem explicat Documents de Google permet compartir els elements amb diferents col·laboradors i donar diferents permisos.
Ara veurem què implica tenir dos col·laboradors amb el rol d'editors.


Edició dels col·laboradors:

Quan dos col·laboradors poden editar un mateix document, això implica que tots dos, des de dos ordinadors diferents poden estar fent canvis alhora en un mateix element.

Quan obrim un element per editar-lo, se'ns avisa quan hi ha un altre col·laborador visualitzant l'element.

visualitzant
Ens diu quin col·laborador està visualitzant el document.
Just al final del missatge hi ha una fletxa que amplia aquest quadre.

visualitzantampliar

En aquest moment podem veure l'historial. En l'exemple es pot veure que un col·laborador ha obert el document, que un altre l'ha abandonat...

En aquest mateix quadre, a la part inferior, veiem un requadre negre que ens permetrà fer un xat amb els col·laboradors de l'element. Per poder diferenciar qui parla, Documents de Google assigna un color a cada col·laborador.
comentaris

De la mateixa manera que podem anar comentant els canvis que anem fent en el document, en aquest cas. També podem anar veient en el propi document les aportacions dels diferents col·laboradors. S'utilitza el mateix codi de colors que pels comentaris.

En l'exemple següent veieu com l'usuari està redactant el document i al mateix moment un dels col·laboradors està escrivint. Hi poden haver tants cursors sobre el text com col·laboradors. Cada cursor porta un color i una etiqueta del mateix color amb el nom del col·laborador.

redactant2


El debat:

Hem vist que podem anar fent comentaris amb els col·laboradors que també estan visualitzant el document. Però de vegades estem treballant sobre un document en un moment en què no hi ha cap col·laborador més. Quan treballem sols també podem manifestar dubtes o comentar algun canvi. Ho podem fer gràcies al debat.
Amb el debat podem deixar per escrit tots els comentaris que vulguem sobre el document i enviar-los per correu electrònic als col·laboradors.
Per poder escriure al debat hem de fer clic al botó "Debat" que es troba a dalt a la dreta.

debat

En aquest moment s'obre una finestra de debat.
debatcom


Aquí podem fer el comentari que vulguem sobre el document.
Quan escrivim un comentari és com si plantegéssim un dubte a la resta de col·laboradors, esperem una resposta.
Però necessitem saber si el dubte plantejat ja s'ha resolt per algun altre col·laborador o no. Per això tenim l'opció de fer clic a "Resolt".

resoldre1


Si fem clic a "Resolt" se'ns ofereixen una sèrie d'opcions:
resolt

Edita: Podem editar el comentari que ja s'ha escrit.
Suprimeix: Podem suprimir el comentari si pensem que no és necessari tenir-lo.
Resolt: Si en el comentari es planteja fer un canvi i l'hem fet, podem marcar el comentari com a resolt. En aquest moment sortirà una marca verda al costat del comentari.
marcaverda

Enllaça a aquest comentari: Ens dóna una adreça per poder crear un enllaç a aquest comentari si mai el volem enviar per correu electrònic.
Silencia les notificacions...: Com que cada cop que hi ha una acció al debat s'envia un correu electrònic a tots els col·laboradors, es pot triar l'opció de fer que no hi hagi una alarma sonora al rebre el correu.


Notificacions del debat:

Per defecte, s'envia un correu electrònic a cada col·laborador sobre els comentaris del debat, però podem canviar aquesta configuració.
Només cal anar al botó "Debat" i fer clic a la fletxa del costat per obrir el desplegable.

debat2

Mostra els debats: S'obre directament la finestra del debat
Configuració de les notificacions sobre debats...: Aquí podem triar quina mena de notificacions volem.

notificacionsdebat

Podem triar quan volem que se'ns notifiqui. Un cop fets els canvis cal fer clic a "D'acord".
Darrera modificació: dilluns, 6 de juny 2011, 15:39