LES REVISIONS


Què són les revisions?

Quan es crea un element amb diferents col·laboradors aquest es va modificant i es van creant diferents versions. D'aquestes versions d'un mateix element, Documents de Google en diu "Revisions".


Consultar l'historial de revisions:

Amb tantes modificacions és molt probable que en algun moment vulguem recuperar alguna versió antiga del document o que simplement vulguem veure tots els canvis que s'han fet.
Per consultar l'historial de revisions cal entrar dins de l'element i fer clic a "Fitxer" i a "Consulta l'historial de revisions.

consulta historial


A la part dreta de l'element apareix una finestra amb les diferents revisions. Les versions es presenten per ordre cronològic invers (de la més recent a la més antiga) amb la data i l'hora de la revisió i el nom i el color del col·laborador.

historial de revisions

L'historial que surt per defecte mostra les revisions en general, però potser volem veure tots els canvis que s'han anat fent a l'element amb més detall. Per això cal fer clic a "Mostra revisions amb més detall" a la part inferior de la finestra de l'Historial de revisions.

més detalls

Veurem que s'amplia el número de revisions que apareixen a l'historial.



Veure una revisió:

No només podem veure quan s'ha fet un canvi en l'element, també podem veure quin era l'estat de l'element en una revisió o una altra.
Si volem veure com era el document en una de les revisions hem de fer clic al requadre de la revisió que volem. Veurem que l'element tornarà a l'estat en el que estava en el moment d'aquella versió.
Si marquem el quadre "Mostra els canvis" podem veure de color diferent els canvis que s'han fet en dita revisió.

versió actual revisió sense canvis



mostra els canvis revisió mostrant canvis



Restaurar una revisió:

Un cop hem vist les diferents versions que hi ha del document, podem tornar a la versió que creguem necessària. És a dir que podem restaurar una versió, tornar a l'estat de l'element en el moment en que es va realitzar aquella versió.
Per fer-ho, a l'historial de revisions, fem clic a la versió que volem restaurar i veurem aparèixer la frase "Restaura aquesta versió". Si fem clic a sobre l'historial de revisions es tanca automàticament i veurem la versió de l'element que he volgut restaurar.
Si mai no és la versió que volíem sempre podem tornar a l'historial de revisions.

NB: Amb l'historial de revisions obert no podem editar l'element.
Darrera modificació: dimecres, 1 de juny 2011, 09:42