A la part superior de la vostra pàgina, al costat del botó que serveix per editar el contingut de la mateixa, trobeu el botó Crea una nova pàgina:

s46

Des d'aquí podeu crear noves pàgines que es relacionaran amb la pàgina d'Inici i s'inclouran en el lloc web que esteu creant. Quan feu clic al botó, se us ofereixen 5 models de pàgines. El contingut del que volgueu posar determinarà quin estil trieu. Recordeu que per inserir el gadget d'entrades recents, prèviament havíem d'haver creat una pàgina d'Anuncis.

s47

En aquesta finestra també hi posarem:
  • El nom de la nova pàgina
  • La jerarquia:
Se'ns ofereixen tres possibilitats:
  1. Posar-la al nivell més alt, que és l'opció per defecte, Suposa tenir una pàgina més al mateix nivell que la pàgina d'Inici.
  2. Posar-la a sota. Llavors seria una subpàgina.
  3. Seleccioneu una ubicació diferent. Quan trieu aqiuesta opció us apareix el mapa del lloc. Des d'aquí podeu seleccionar exactament on voleu colocar la nova pàgina si és que no us va bé cap de les altres dues opcions.
s49

La diferència s'aprecia en el mapa de navegació del lloc. Segons on decidiu colocar-la, la pàgina nova dependrà d'una o d'una altra de les pàgines creades al lloc.

* Si la posem a la pàgina d'Inci, el veurem així:

s48

La pàgina d'inici i la dels Anuncis estan posades al nivell més alt i la pàgina ADTE 2 és una subpàgina de la pàgina d'inici.

Tipus de pàgines

  • Afegim una pàgina web simple

És l'opció pàgina Web.



Presenta una pàgina en blanc que estructurarem i omplirem amb els continguts que vulguem. No oblidem que disposem d'un Menú d'edició ràpida i menús desplegables que ens faciliten les coses. És el tipus de pàgina que s'adapta a qualsevol necessitat i que podem configurar combinant i incloent tot tipus d'elements.

  • Afegim una pàgina tipus Bloc

És l'opció Anuncis.



Aquesta pàgina es confecciona afegint entrades que es convertiran en anuncis
informatius i que apareixeran ordenats per data de publicació com en un bloc.

Cal prémer damunt el botó nova entrada per introduir la informació.

S50

Apareix una finestra d'edició on el primer que farem serà posar títol a l'entrada i seguidament escriurem el contingut de la notícia o comunicat. Comptem amb els menús d'edició per poder donar format al text, incloure imatges i altres elements.

s51


s52


Quan acabem i ho salvem, en la nostra pàgina d'inici (si tenim inserit el gadget d'Entrades recents) apareix publicada l'entrada de la següent manera:

s53

Consta de :
• Títol, data, hora i autor de la publicació
Si tenim diverses entrades o posts podeu comprovar com s'ordenen cronològicament, en ordre invers, aquesta estructura, configuració i disposició no és una altra que la pròpia de qualsevol bloc.

  • Afegim una pàgina contenidora d'arxius
És l'opció Emmagatzematge de fitxer.


És una pàgina preparada per emmagatzemar i mostrar els arxius que vulguem tenir en el nostre lloc.

Posem nom a la pàgina (en l'exemple Recursos), i afegim un fitxer...

S54

Se'ns obre una finestra que ens permet pujar l'arxiu des del nostre ordinador o bé pujar-lo des d'Internet (enganxant l'URL). Aqui també podem escriure una petita descripció de l'arxiu que hem pujat.

s55

Els arxius emmagatzemats en aquesta pàgina són els que primer apareixen quan volem utilitzar l'opció Inserir un document.

Aquest és el resultat:

s56

Accions relacionades amb els fitxers llistats:
  • Fent clic sobre el nom, podem descarregar-lo i obrir-lo
  • Fent clic sobre la versió, accedim a un històric de les diferents versions guardades del document
Al fer clic sobre una versió d'un fitxer:
  • Ens mostra totes les modificacions fetes amb la data d'edició corresponent. Si volem recuperar qualsevol només haurem de descarregar-la.

Cal destacar aquesta potencialitat, que ens recorda els wikis, ja que pot emmagatzemar l'evolució que ha experimentat un document en les seves diferents edicions i en qualsevol moment tornar a la que ens interessi. En ocasions és una garantia de seguretat.

- Organitzar els fitxers en carpetes:
Quan a aquesta pàgina pugem molts arxius cal un cert ordre per tenir-los ben
organitzats. És el moment de crear carpetes.
Primer seleccionarem el fitxer marcant el quadrat que hi ha a l'esquerra del nom del fitxer i seguidament triarem entre crear una nova carpeta o moure a una existent.

s59

- Esborrant fitxers i carpetes:
Per esborrar un arxiu, ho seleccionarem com s'ha dit en l'apartat anterior, i fem clic a Suprimeix

s60

Per eliminar una carpeta només hem de fer clic sobre l'enllaç Eliminar que apareix entre parèntesi i a la dreta del nom. Tindrem en compte que també s'esborren els arxius que conté.

- Subscriviu-vos als canvis
Si volem estar informats dels canvis que sofreix aquesta pàgina, només hem de prémer el botó "Subscriviu-vos als canvis"

s61


Si hi ha alguna novetat o modificació, ens arribarà un correu al compte on ens avisen dels canvis que s'han produït.

Aquest tipus de pàgina pot ser molt útil per pujar arxius i tenir-los en lloc segur, i alhora poder-los compartir amb tothom o amb un petit grup i si ho desitgem sempre estarem informats dels canvis i actualitzacions. L'espai web per emmagatzemar arxius és de 100MB per tant hi caben molts arxius....

  • Afegim una pàgina tipus llista
És l'opció Llista.
s62

Es tracta d'una pàgina que conté llistats confeccionats a la nostra voluntat.
Com en els casos anteriors, el primer que caldrà serà posar el nom a la pàgina. llavors s'obrirà una finestra amb 4 opcions

s63

Si fem clic sobre qualsevol de les tres primeres opcions veurem com ens presenten unes plantilles amb llistes ja estructurades. Segurament cap s'adapta al que volem plasmar, per això la quarta opció ens permet crear llistats des del principi, definint les columnes.

s64

Cal posar nom o etiqueta a la columna i al mateix temps triar el tipus de contingut que tindrà.

Podem optar per:

s65

Casella de Verificació: Si volem col·locar una casella de verificació per mercar o desmarcar.

Data: Per posar dates.

Desplegable: Menú desplegable per seleccionar diferents opcions.

Text: Per afegir text.

URL: Per posar enllaços.


Amb totes aquestes possibilitats podrem confeccionar qualsevol llistat que s'adapti a les nostres necessitats.

Hem definit tres columnes.
Podem personalitzar el llistat:

s66

Podem omplir el llistat prement damunt el botó Afegeig un element

s67

Aquest serà el resultat:

s68


Darrera modificació: dimarts, 31 de maig 2011, 12:06