ENVIAR MISSATGES


Per enviar missatges cal fer clic a redacta de la columna de l'esquerra.
redacta



En aquest moment s'obre l'editor de text.
editor

Si volem que el missatge s'obri en una finestra nova hem de fer clic a la icona que hi ha a la part superior dreta de l'editor:
finestranova

A l'apartat "Per ar" escrivim l'adreça de correu del destinatari del missatge. Si no hem enviat mai cap missatge a aquest destinatari haurem d'escriure l'adreça. Si ja el tenim guardat als nostres contactes, només cal començar a escriure l'adreça o el nom amb el qual està guardat el contacte i s'obrirà un desplegable amb tots els contactes que puguin coincidir amb el que estem escrivint.
L'altra opció és fer clic a "Per a:" i s'obrirà la llista de contactes.

Com a la resta de serveis de correu podem enviar còpies o còpies ocultes fent clic a "Afegeix Cc" i "Afegeix Cco".

A l'apartat assumpte escrivim l'assumpte del missatge.

A l'espai en blanc escrivim el missatge. Tenim les mateixes opcions que a qualsevol editor de text:
formateditor

Podem posar en negreta, subratllar, canviar color de la lletra, afegir enllaços... fins i tot comprovar l'ortografia fent clic a "Comprova l'ortografia" (s'obre un desplegable per triar la llengua).


També podem adjuntar un fitxer que tinguem al nostre ordinador. Fent clic a "Adjunta un fitxer" s'obre una finestra per poder navegar per l'ordinador i buscar el fitxer que vulguem adjuntar.
adjuntafitxer

Una altra opció que ofereix l'editor és inserir invitacions (a reunions, esdeveniments...). Només cal fer clic a "Insereix invitació i escriure l'assumpte, la data. l'hora i els participants.
invitacio


Per enviar el missatge només cal fer clic a "Envia" que es troba tant al principi com al final de l'editor.
envia

Un cop hem escrit el missatge, si no el volem enviar en el moment, el podem guardar per enviar-lo més tard. Per fer cal fer clic a "Desa ara" per guardar-lo com a esborrany. S'ha de dir que a mida que anem escrivint, per defecte Gmail ja va guardant els esborranys i si mai sortim del missatge sense haver-lo enviat ens demana si el volem guardar o no.
desaara

De la mateixa manera si hem escrit un missatge però després ens fem enrere i no el volem enviar, podem fer clic a "Descarta" per a que no el guardi com a esborrany (ja que com ja hem dit el guarda per defecte).
descarta


Per anar a buscar un missatge guardat només cal anar a la carpeta "Esborrany" de la columna de l'esquerra del nostre Gmail.
esborrany


Darrera modificació: divendres, 3 de juny 2011, 10:05