ORGANITZACIÓ DEL CORREU: LES ETIQUETES


Per poder ordenar millor els missatges, Gmail ha creat un sistema d'etiquetes. Les etiquetes permeten emmagatzemar els missatges d'una manera més funcional que les carpetes.
De vegades es reben missatges d'un amic però també és un missatge de feina. On es guarda el missatge, a la carpeta "Amics" o a la carpeta "Feina"? Les carpetes forcen a decidir quina categoria assignar a un correu que potser en té dues o tres...
Amb les etiquetes cada correu pot tenir infinites categories i és molt fàcil assignar-les. Es pot fer des de la safata d'entrada o des del propi missatge.


Atorgar etiquetes als missatges:

Des de la safata d'entrada:
Primer s'ha de triar el missatge al quin es vol posar una etiqueta marcant el quadre que precedeix el missatge (només cal fer clic). Apareix una creueta verda al quadre i la línia del missatge es torna groga (podem triar més d'un missatge alhora).
triar missatge

Després fem clic al desplegable "Etiquetes". Si l'etiqueta ja està creada només cal fer clic a sobre de l'etiqueta que volem assignar. Si no està creada fem clic a "Crea'n una de nova " i li posem el nom que vulguem.

etiquetes



Ara, a la línia del missatge, abans de les primeres línies del contingut apareix en verd el nom de l'etiqueta.
nometiqueta


L'altra manera és fer-ho un cop dins del missatge. També tenim el desplegable "Etiquetes" i només cal seguir els passos anteriors. Podem crear tantes etiquetes com vulguem per a cada missatge. En l'exemple anterior li podem donar al missatge tant l'etiqueta "Amics" com la de "Feina".

etiquetaM



Eliminar les etiquetes:

De vegades volem treure una etiqueta al missatge, ens hem pogut equivocar al moment de triar-la o simplement ja no volem assignar-hi aquella etiqueta. Ho podem fer des de la safata d'entrada o des del propi missatge.

Des de la safata d'entrada cal fer com al punt anterior. Triem el missatge i obrim el desplegable "Etiquetes". Ens sortirà el llistat de les etiquetes. Tindrem marcades amb una creu les etiquetes que corresponen al missatge triat. Si les volem suprimir només cal tornar a fer clic al quadre per treure la marca.
eliminaretiquetaSE


Un cop dins del missatge, al costat de l'assumpte, veiem les etiquetes que s'han assignat a aquest missatge. Tenim dues maneres per eliminar l'etiqueta. La primera és fer clic a la creu que hi ha al costat del nom de l'etiqueta per eliminar-la.
eliminaretiquetaM


La segona opció és la mateixa que per a la safata d'entrada (desmarcar l'etiqueta des desplegable "Etiquetes").
eliminaretiqueta


Gestionar les etiquetes:

Potser ja tenim clares quines etiquetes volem crear. Si és això no cal esperar a tenir un missatge i fer clic al desplegable "Etiquetes" per crear-ne una de nova. Podem anar al gestor d'etiquetes i crear-les totes de cop.

A la part superior dreta del nostre Gmail, al costat del nom d'usuari, tenim un enllaç que es diu "Configuració".
configuracio

Quan fem clic se'ns obre un quadre taronja amb una sèrie de pestanyes a la part superior. Cal que triem la pestanya "Etiquetes".
configetiquetes

Ara estem dins del gestor de les etiquetes. A la part inferior del gestor podem crear les etiquetes. Només cal escriure el nom i fer clic a "crea". Així podem crear tantes etiquetes com vulguem i apareixeran al desplegable "Etiquetes" quan les vulguem assignar a un missatge.

gestoretiquetes



Moure missatges:


Un cop hem creat les etiquetes podem moure el missatge i fer-lo sortir de la safata d'entrada. Això ho podem fer o bé seleccionant el missatge a la safata d'entrada i fent clic a "Mou a" o bé dins del missatge fer clic a "Mou a".
moua

Això ens permet moure el missatge a la paperera, a la carpeta de correu brossa... (o si el missatge està a la paperera el podem moure també a la safata d'entrada un altre cop). O bé podem triar el nom d'una de les etiquetes. El que passarà és que s'arxivarà el missatge en una mena de carpeta amb el nom de l'etiqueta. El missatge desapareixerà de la safata d'entrada i per anar-lo a buscar només cal fer clic al nom de l'etiqueta que es troba a la columna de l'esquerra.
carpetes

Es poden triar quines són les carpetes que vulguem que siguin visibles o no en aquest últim apartat. Només cal anar al gestor d'etiquetes i a la part superior triar si volem que es mostrin les etiquetes o no.

Darrera modificació: dilluns, 16 de maig 2011, 17:46