OPCIONS GENERALS


Un cop dins del menú de configuració apareixen diverses pestanyes que ofereixen diferents opcions.

En les opcions de configuració generals podeu canviar la llengua de Gmail. Gmail permet canviar el llenguatge de la interfície d'una manera molt simple. Només cal fer clic al desplegable de l'apartat "Idioma" i triar la llengua que es prefereixi.

idioma


Una altra opció que es pot triar és la de les converses que es mostraran per pàgina. Per defecte es mostraran 50 missatges per pàgina i s'ha d'anar a "Anterior" o "Següent" per veure la resta dels missatges. Es por canviar la mida màxima de la pàgina fent clic al desplegable i triant l'opció que més convingui (25, 50 o 100 missatges per pàgina).

mida


De vegades utilitzem el teclat en comptes del ratolí amb les tecles de drecera. Amb Gmail també es pot fer. Només cal triar l'opció d'activar les dreceres del teclat i fer clic a "Més informació" per veure quines són aquestes tecles.

drecera


Quan es rep un correu amb imatges externes, normalment Gmail no les mostra automàticament. Això està fet per protegir la privacitat. Si es mostren les imatges automàticament, el remitent pot saber que s'han obert i per tant pot saber quan s'ha llegit el missatge. Si no es vol que es mostri el contingut extern dels missatges per defecte cal triar l'opció "Pregunta'm abans de mostrar contingut extern".

contingut


Gmail també permet agrupar els correus electrònics sobre el mateix tema. Quan hi ha una cadena de missatges que es van responent l'un a l'altre, en comptes de veure tots els missatges un per un, es pot veure un sol missatge amb un número al costat dient quantes converses hi ha. Quan s'obre es veuen tots els missatges un a sota de l'altre.
Si es volen agrupar els correus cal fer clic a "Activa la visualització de converses".

converses


A "La meva imatge" podeu triar una imatge que us identifiqui i triar si voleu que sigui visible per a tothom o només per a aquells amb qui utilitzeu el xat (Google Talk).
Cal fer clic a "Seleccioneu una imatge". Es dóna a triar entre escollir una imatge guardada al propi ordinador, una imatge d'un àlbum web de Picasa, una imatge d'una adreça web o cap imatge. S'ha de triar l'opció que es vulgui de les quines hi ha a la dreta, triar la imatge i fer clic a "Aplica els canvis".

imatge1

imatge2


De la mateixa manera podem triar si volem veure totes les imatges dels contactes o només aquelles atorgades al moment de crear el contacte.

imcontactes


Una altra opció que se'ns ofereix és que al moment d'enviar un correu a un contacte que no tenim guardat, es pugui afegir a "Altres contactes" per completar-ho automàticament la propera vegada. També es pot triar afegir els contactes un mateix.

crearcontactes


Per signar tots els correus que enviem de la mateixa manera, només cal escriure la signatura que vulguem i s'afegirà la signatura automàticament a tots els missatges de sortida.

signatura


Els indicadors són una funció bastant útil de Gmail que mostra si el correu es va enviar només a la pròpia adreça o si es part d'una cadena. Es pot triar entre voler que surtin els indicadors o no.

indicadors


Es pot triar entre veure només l'assumpte del missatge o veure un petit fragment del text per poder-lo identificar més fàcilment.

fragments


El contestador automàtic permet enviar una resposta automàtica als missatges entrants. Si un contacte envia diversos missatge, la resposta s'enviarà com a màxim un cop cada 4 dies. Això permet escriure un missatge general quan s'està de vacances, per exemple, per explicar que no es podran contestar els missatges fins a la data de tornada.
Només cal activar el contestador, triar el període de temps en que s'enviarà el missatge i escriure tant l'assumpte com el propi missatge.

contestador


Finalment es pot triar entre l'opció de poder afegir diversos arxius alhora i veure la barra de progrés o anar afegint els arxius d'un en un.
fitxersadjunts

Darrera modificació: dilluns, 16 de maig 2011, 19:37