6.1 - Escriure un missatge.

El primer que cal fer és entrar al nostre bloc. Per això, anirem a l’URL del nostre bloc, quan s’obri farem clic a Entra-hi


G13


i introduirem les nostres dades del compte gmail. A la nova finestra que se’ns obre farem clic a “Nova Entrada

B12

Ens trobem amb una pestanya anomenada Enviament de missatges (1), amb tres opcions: Nova entrada, Editar missatges i Editar pàgines. Nosaltres estem situats a Nova entrada(2); aquí podem veure un formulari on hem de posar el títol del nostre missatge (3) (post) i a sota l’article que vulguem redactar (4).


B14


El lloc on es redacta l’article és un processador de text, a l’estil “Word”, amb una barra d’eines on trobem:


B21

Cal saber que abans de publicar un missatge podeu concedir permisos respecte el missatge fent clic a “Opcions de l’entrada”. Se us desplegarà un menú com aquest:


I5


Un cop redactat i configurat el missatge podem, o bé desar-lo (per editar-lo més endavant) fent clic a DESA’L ARA , o bé publicar-lo per a què tothom el pugui llegir, fent clic a PUBLICA UN MISSATGE. També Podeu fer una vista prèvia del missatge abans de publicar-lo per veure com queda.

Quan ja l’hem publicat, ens diu que el missatge s’ha publicat correctament i que podem mirar com ha quedat el bloc (mostra el bloc).


b22



6.2.- Inserir una imatge al missatge:

Anem a b23 i se'ns obre aquesta finestra:

b24

A l’esquerra de la finestra veieu els llocs d’Internet des d’on podeu agafar la imatge. Si la imatge la teniu al vostre ordinador, feu clic a navega i busqueu la carpeta on la teniu guardada. Un com fet això, feu clic a “Afegeix la selecció” i la imatge s’insereix al missatge.


b25


Si li feu clic a la imatge se us obre una barra d’eines que permet canviar la mida de la imatge, l’alineació , afegir una llegenda (títol a la imatge) o eliminar la imatge.


b26


6.3.- Inserir un vídeo al missatge:


Anem a b28i se'ns obre la finestra següent:

b27

El procés per penjar un vídeo és similar al de la imatge i si és que el teniu desat al vostre ordinador. En aquest cas només cal que feu clic a “navega”, busqueu el vídeo i feu clic a “penja”. El vídeo s’inserirà al vostre missatge.


Després d’inserir la imatge i el vídeo, el missatge es veu així:


b29

6.4.- Editar un missatge:


Aquesta opció ens serviper modificar missatges ja creats o bé eliminar-los.


e1


Seleccionem el missatge que volem editar o eliminar i cliquem a sobre l’opció corresponent. D’aquesta manera se’ns tornarà a obrir el missatge i podrem fer els canvis que calgui. Un cop finalitzat, hem de seguir el mateix procés que quan fem una nova entrada.


Des d'aquesta finestra tamé teniu la possibilitat d'afegir pàgines al vostre bloc. A diferència de la pàgina principal, on les entrades s'ordenen de més nova a més antiga i es van arxivant, a les pàgines només hi podeu col·locar una entrada, tan llarga com volgueu però només una. Podeu afegir fins a 10 pàgines i són molt útils quan necessiteu mantenir una informació fixe i sempre vissible en vostre bloc. Si voleu editar l'entrada de nou, per ampliar-la o retocar-la, ho podeu fer sense problema.


p1




6.5.- Moderar els comentaris dels missatges:

Abans de poder moderar els comentaris, hem d’anar a la pestanya de configuració. Des d’aquí podem parametrar tot el que fa referència als comentaris dels missatges (en cas que els missatges o permetin):


e3


Després, des de l’apartat comentaris podrem fer les accions que haguem determinat amb els comentaris dels missatges.


e6









Darrera modificació: divendres, 15 d’abril 2011, 11:03