L'etiqueta és el tipus de recurs més senzill de Moodle donat que no té ni nom, ni descripció, sinó simplement el contingut.

Donat que és el primer del mòduls que es tracta, i que consisteix en l'escriptura d'un text enriquit, és un bon moment per comentar algunes de les funcionalitat avançades que admet l'editor de text de Moodle.

L'editor que usa Moodle per defecte és diu Atto i és fet a mida per Moodle pel que no el trobareu en cap altra web. Les barres d'eines i els botons disponibles poden ser configurats per l'administrador de la plataforma.

A banda dels botons de format habituals (negreta, cursiva, llistes...) existeixen algunes opcions avançades que val la pena conèixer.


Botons avançats de l'editor
Afegir imatge
Cal tenir en compte que a l'afegir una imatge estem afegint un element no accessible i, per tant, és necessari afegir una descripció del contingut de la imatges sempre que aquestes no sigui únicament ornamental (en tal cas podem marcar la casella de descripció no necessària).

Multimèdia
Des d el'editor és possible afegir clips de vídeo. Tot i això cal tenir en compte que el vídeos són materials que ocupen molta memòria i que, per tant, són lents de descarregar si están penjats directament a l'espai de fitxers del curs. Sempre que sigui possible, useu serveis alternatius de vídeo en streaming com YouTube o Vimeo.

Gestionar arxius
Malgrat que l'editor permet afegir arxius directament dins del contingut, no és recomanable el seu ús degut a que l'usuari no està acostumat i el sistema té opcions millor per posar arxius a disposició de l'alumnat com el recurs fitxer o els adjunts dels missatges dels fòrums.

Editor de fòrmules
Des de fa algunes versions, Moodle incorpora un potent editor de fórmules matemàtiques. Cal tenir en compte que el mateix editor disposa també de símbols d'interès com fletxes o símbols grecs que poden ser d'utilitat en altres ámbits.

Afegir símbol
Funcionalitat que permet afegir símbols que no poden ser introduïts mitjançant el teclat

  Taula
 Amb aquest botó és possible afegir una taula com la que esteu llegint ara mateix. Cal remarcar que sempre que sigui possible és recomanable afegir una títol a la taula per millorar l'accessibilitat del contingut. Com a afegit, a nivell d'administració és recomanable es habilitar la personalització de l'amplada de la taula per tal que el professorat tingui més llibertat per maquetar les taules al seu gust.

  Netejar format
Amb aquest botó és possible corregir textos enganxar des d'altres editor com Word o Libreoffice

  Color de la lletra
Malgrat que no es recomana per qüestionas d'accessibilitat, l'editor pot disposar d'un botó de color de lletra. En cas de fer-ne us, cal tenir en compte que l'editor només admet uns pocs colors i que cal garantir un correcte contrast amb el fons. En cas de voler més colors, l'administrador pot instal·lar botons extres mitjançant un complement.

  Color de fons / ressaltat
Permet definir un color de fons pel text seleccionar. Aquesta opció ve per defecte per motius d'accessibilitat i, si es vol, cal que l'activi l'administrador. Tot i això s'ha d'anar en compte de mantenir un contrast mínim entre el fons i la lletra per tal que sigui llegible

  Emoticones
Encara que sigui de forma anecdòtica, l'administrador pot habilitar a l'editor Atto un botó per afegir emoticones.

  Prevenir enllaç
En algunes activitats com la Wiki, tots els textos que esitguin en format d'URL (per exemple http://moodle.inefc.net ) seran convertits en enllaços automàticament. Aquest botó permet evitar aquest comportament. El botó ve deshabilitat per defecte i cal que l'activi un administrador si es creu convenient.



Last modified: Monday, 4 June 2018, 4:00 PM