Accedint al fòrum es pot visualitzar la llista de debats creats (en el cas que existeixin), i si es té permís per obrir nous debats, un enllaç per a aquest propòsit.

Per crear un nou debat caldrà prémer el botó “Afegir un nou tema de discussió”. A continuació Moodle mostrarà un nou formulari amb els següents camps:

  • “Assumpte”. Assumpte del nou debat a crear.
  • “Missatge”. El cos de la intervenció. Es podrà utilitzar per a la seva composició l'editor HTML de Moodle.
  • “Subscripció”. L'autor del debat podrà triar subscriure's o no al fòrum en el qual està afegint el nou debat.
  • “Arxiu adjunt”. Si en la configuració del fòrum es permet adjuntar arxius, l'usuari es podrà examinar el seu escriptori a la recerca d'un arxiu per afegir al debat o directament arrossegant sobre el requadre.
  • “Enviar ara”. El missatge s'envia en aquest mateix moment per correu electrònic als usuaris subscrits, sense el retard de 30 minuts habitual.
Una vegada creat el nou debat no és enviat a la resta d'usuaris del curs fins a passats 30 minuts. Durant aquest temps el debat pot ser editat i fins i tot esborrat pel seu autor. En cas d'haver marcat la casella Enviar ara, el debat serà enviat als participants subscrits immediatament. Els participants del curs podran intervenir al debat responent als missatges col·locats pels usuaris.

Gestió de missatges en el fòrum


El professor pot moure els debats d'un Fòrum a qualsevol dels altres creats al seu espai, simplement seleccionant el fòrum al que es vulgui portar i donant-li a "Moure". D'aquesta manera, en el cas que un debat no estigui en el Fòrum que li correspon, es mou i així es manté la temàtica de cadascun.

També pot partir un debat i agafar únicament una part, anant al missatge i donant a l'opció "Partir". D'aquesta manera es crearà un nou debat amb els missatges escollits en el qual es pot seguir debatent.

També es pot exportar un tema de discussió complet amb el botó que apareix a dalt a l'esquerra Exportar el debat complet, o simplement una intervenció en el mateix, donant al botó "Exportar al portafolio" que hi ha al final de cada intervenció.

Darrera modificació: dilluns, 5 de març 2018, 17:04